Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Sözat, oylar bölünmesin”

Sözat,  oylar bölünmesin”

Seçim çalışmalarını Balıkesir merkeze bağlı köylerde devam ettiren CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat ile Altıeylül ilçesi Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Çiçek birbirleri için oy istedi.

Seçim çalışmalarını Balıkesir merkeze bağlı köylerde devam ettiren CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat ile Altıeylül ilçesi Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Çiçek birbirleri için oy istedi.
Sözat ve Çiçek, seçmene `birimize oy veren diğerine de versin, oylar bölünmesin, bizi ayırmayın` çağrısında bulundu. 
CHP belediye başkan adayları, seçim çalışmalarını devam ettirdikleri merkeze bağlı Atköy, Aslantepecik ve Aslıhantepecik köylerinde birbirleri için oy istediler.
İlk konuşmaların yapıldığı Atköy`de Altıeylül İlçesi belediye başkan adayı Mehmet Ali Çiçek,  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat için de oy istedi.
Çiçek, "Sami abime oy vermeyecekseniz bana da oy vermeyin, ama bana oy vermeyecekseniz mutlaka Sami abime oy verin, çünkü büyükşehir çok önemli" şeklinde konuştu.
Mehmet Ali Çiçek, belediye başkanı seçilirse makamında oturan, korumalarla dolaşan bir başkan olmayacağını belirtti. Çiçek, "Koltuğumda oturup kalırsam gelin beni dürtün. Koltuğunda oturan belediye başkanı, köylülerin halini oradan göremez" diye konuştu. Çiçek, seçildiğinde yoksulara her ay 300 liranın yüklendiği `Halkkart` ile destek verileceğini, birkaç köyün ortak yararlanacağı, içinde uzman hekimlerin bulunacağı sağlık merkezleri kuracağını ve ücretsiz hizmet verileceğini bildirdi. Çiçek, yasaların belediyelere bu yetkiyi verdiğini hatırlattı.
Sözat, hükümetin yanlış ekonomi ve tarım politikalarının, çiftçiyi, köylüyü, esnafı, işçiyi bitirdiğini, bu politikaların, devleti de bitirdiğini söyledi.
Belediye başkanlığına sizden biri, sizin gibi yaşayan birini seçin önerisinde bulunan Sözat, çiftçilerin sırtından geçinen değil, çiftçilik yaparak geçinen, üreten birini seçin" çağrısında bulundu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı